Ring oss: +46-8-400 115 20    Maila oss: info@webbarkivering.se

 

Arkivering av
webbplatser och intranät

Spar in kostnader för licenser, drift och underhåll genom att konvertera gamla webbplatser till surfbara och lättillgängliga webbarkiv.

Bevara historiken på era webbsidor med löpande arkivering.

Arkivering av webb, intranät, verksamhetssystem. Löpande arkivering.

Surfbara webbsidor

Arkivet öppnas enkelt i en vanlig webbläsare och länkarna mellan sidorna anpassas så att det blir surfbart med bevarad struktur.

Bibehållen grafik

Format och grafik exporteras självklart också med från originalsajten, så att webbarkivet ser likadant ut som tidigare.

Lätthanterligt format

Webbarkivet består av statiska Htmlfiler med tillhörande bilder, dokument m.m. Det är lätt att hantera och kan lagras på t.ex. en filserver eller annat medium.

Godkänt av Riksarkivet

Uttagen blir anpassade för att följa de riktlinjer för bevarande av webbplatser som tagits fram av Riksarkivet.

Stöd för React m.fl.

Vi har även stöd för webbplatser som använder React och andra javascript-tekniker för att generera innehåll på sidorna.

Möjlighet till anpassningar

Arkiveringen kan exkludera sidor och även anpassa innehållet. T.ex. lägga in datummärkning på sidorna, plocka bort statistikskript eller dölja funktioner.

Hur går det till?

Att få sin webbplats konverterad till ett engångsarkiv eller komma igång med löpande arkivering är enkelt och kräver ingen insats från er som kund. Vi sköter allt kring uppsättningen och hjälper er med eventuella beslut om gallring o.s.v. 1

Uppsättning

Första gången görs en uppsättning med noggranna tester. Kunden själv behöver inte göra några installationer eller anpassningar på sin webbplats.

 2

Insamling

Är det en löpande arkivering sker därefter insamling (t.ex. varje månad) och innehållet anpassas för arkivet. Engångsarkiv levereras till kund.

 3

Lagring / Leverans

Vi lagrar antingen uttagen på våra driftssäkra servrar med åtkomst från vår portal, eller levererar dem till avsedd plats hos kunden.

Vad kostar det?

Arkivering kostar olika beroende på hur stor och komplex webbplatsen är och om ni vill göra en engångsarkivering (konvertering) av en sajt eller skriva ett avtal för löpande arkivering.

Gäller det en webbplats som inte är publik, t.ex. ett intranät, kan det vara bra om det går att ordna med access till den för att vi ska kunna titta på omfattningen. Annars räcker information om vilket CMS som används samt antal sidor för att vi ska kunna ge en kostnadsuppskattning.

Vi har även stöd för webbarkivering med React och liknande skripttekniker och hur er sajt är uppbyggd kan påverka prisbilden.

Skicka ett mail till oss om du är intresserad av webbarkivering för din webbplats så återkommer vi med ett pris till dig.

Förfrågan gällande Webbarkivering

Några av våra kunder

Säkerhets- och Integritetsnämnden
Kunskapsförbundet
Domstolsverket
Statens Service Center
Partille kommun
Öresundskraft
Statens medieråd
Region Sörmland

Om oss

Om oss

WebbArkivering.se drivs av Vincera AB som även arbetar med test och kvalitetssäkring av webbplatser, migrering av webbsidor samt RPA/Robotics. Läs mer om dessa andra tjänster på https://www.webscanner.se och https://vincera.se.

Samarbeten

Vi samarbetar med Ida Infront som tillhandahåller arkivsystem iipax. https://www.idainfront.se/.

Vincera AB

Adress: Sollidenvägen 1, 183 65 Täby
Telefon: 08 - 400 115 20
E-post: info@webbarkivering.se

Vad kostar det?
VAD
KOSTAR
DET?